Виховна робота

Відповідно до плану роботи Департаменту освіти міської ради на 2023 рік, з метою формування у дітей та учнівської молоді поваги, активної позиції на основі визнання універсальних прав та основних свобод людини, сприйняття та розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, форм самовираження та самовиявлення людської особистості, у період з 06.11.2023 р. по 17.11.2023 р. Проведений декадник толерантності в КЗ «Гавришівський ліцей Вінницького району Вінницької області»

24 лютого 2022 року – день, який триває рік… Саме 24 лютого 2022 року о 3:40 ранку росія розпочала повномасштабне вторгнення на територію України. Приблизно о 5:00 ранку президент РФ володимир путін оголосив про так звану “спеціальну воєнну операцію” для “демілітаризації та денацифікації України”. Вже за кілька хвилин почалися ракетні удари по Києву та по всій території України. Сьогодні — річниця початку повномасштабної війни, в якій ми обов’язково переможемо. Слава Україні!

Дискус-клуб з учнями 9-11 класів «Про вшанування пам’яті дітей, які загинули від агресії РФ

25 травня з учнями 9-11 класів в онлайн форматі проведено дискус-клуб, де учні детально розглянули інформацію про вшанування пам’яті дітей, які стали жертвами агресії росії в Україні.
У пояснювальній записці зазначається, що Міжнародний день безневинних дітей — жертв агресії відзначається у світі щорічно 4 червня, відповідно до постанови Генеральної асамблеї ООН від 19 серпня 1982 року.
Ухвалена постанова передбачає вшанування в цей день на державному рівні пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії РФ проти України, зокрема наводяться рекомендації Кабінету Міністрів, місцевим органам виконавчої влади, а також Державному комітету телебачення і радіомовлення України.https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1490-20

Виховна година «Україна – суверенна і незалежна держава».

Мета: розвивати в учнів уявлення про Україну як суверенну й незалежну державу, націю, виховувати в учнів патріотизм, цінніснеставлення доБатьківщини.

Ключові поняття: Держава, Конституція, Декларація, Батьківщина, суверенітет, нація, право, незалежність.

Форми і методи роботи: пояснення, бесіда, обговорення, гра.

Обладнання і матеріали: етичні щоденники, карта України, її символи, Конституція, Декларація, Акт проголошення незалежності.

Хід заняття:

Мотивація: Вчитель мотивує дітей до заняття за допомогою вірша:

Вірш про Батьківщину

Знаєш ти, що таке Батьківщина?

Батьківщина – це ліс осінній,

Це домівка твоя і школа,

Батьківщина – це труд і свято,

Батьківщина – це мама й тато.

Це твої найщиріші друзі,

Це бджола у весняному лузі.

Батьківщина – це рідна мова,

Це дотримане чесне слово,

Небо синє і сад зелений,

Мирне небо, край благословенний.

                                      А. Костецьки

Design a site like this with WordPress.com
Для початку